11 martie 2009

PISATUL VERDE

nea Mariane iti multumesc pt inca o ocazie sa dau cu cacat in unii

... inainte de toate vreau sa imi cer scuze pentru ofensele care le voi aduce unor anumite tipuri de oameni .. cu anumite meserii frumoase ... sau ... si sa le spun ca mesajul care il transmit nu este unul pentru toata masa de jurnalisti si persoane care investigheaza stirile de pe glob si chiar din curtea noastra ... ci doar pentru o anumita particica ... si pentru asa-zisi ecologisti de la grean peace (nu scriu cu litere mari pt ca mi se rupe de ei )
mesajul este : sper sa nu aveti parte de mancare de o mancati in zielle de sarbatoare , sa va cada ochi'n "veceu" si sa vi se umple casa de copii facuti cu vecinul sau vecina .
Acum revenim la ograda la care aruncasem ochii de dimineata , Primesc un mesaj, pe mesenger , ca eu stau pe mesenger , de la un prieten si ca se vezi ... in acel mesaj un link... click se deschide IE 6 ( stiu asta e setat e de cacat dar asta e ) cu si despre Planul "Romaniei" de a construi inca 2 reactoare nucleare la Cernavoda ...
Va veti intreba probabil ce am cu aceasta stire ... pai stirea ca se construiesc aceste doua reactoare 3 si 4 e buna nu vad o problema ... dar felul in care e scrisa e un total dezastru ... cel de a scris ar trebui dat afara si omorat cu pietre . apoi reanimat si spanzurat... da e o mare idiotenie ... fara o documentatie prealabila, si sunt sigur cand spun asta, a dat cateva citate si a influentat ceea ce a iesit din reportaj prin tehnici invatate la soala de reporteri din chitila ...
la fel de idioti sunt si cei de la grean peace care dupa cum se stie activeaza pe domenii finantate ..adica li se da bani de la o firma si se duc la concurenta cu cacaturi ca polueaza ca varsa deseuri etc ... ca cei cares mici si protesteaza pt animale si alea alea ahbar nu au ce face corporatia grean peace .

Link - ul unde am gasit mizeria de care va vorbesc este nu va fie frica intrati cititti ( http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-5479533-greenpeace-daca-romania-construieste-reactoarele-cernavoda-3-4-inseamna-trateaza-populatia-romaniei-niste-cetateni-second-hand.htm) inca odata link aici pt cei care prefera copy paste .

acum de ce sunt eu suparat pe acest nene E.M. , asa e numele lui trecut pe site la Hot news ( mi se rupe daca le fac reclama )... cum spuneam si mai sus .. adca are acces la internet sa scrie mizeria de a scris-o atunci are acces si la google si pe wikipedia sau orice alt modul de cautare... iacate pe scurt ce spune articolul:

UN nene Jan Haverkamp, specialist in energie nucleara la Greenpeace Europe... spune ca e foarte periculos ca noi Romania sa construim aceste reaactoare ( CANDU 6 )
, caci ele sunt la fel ca cele de la Cernobal ( RBMK )


reactor candu 6 http://en.wikipedia.org/wiki/CANDU_reactor

reaactor RBMK http://en.wikipedia.org/wiki/RBMK



search pe orice modul de cautare : reactor nuclear candu 6 si vedeti cate tari construiesc asa ceva ....
de ce grean peace a ales tocmai Romania sa arate cu degetul sa spuna ca e periculos pentru copii de 4 ani si pentru cei care locuiesc in zona ...

Apoi acest nene ne spune ca aceste reactoare CANDU 6 nu vor rezista unor atacuri teroriste ca cele de la 11 septembrie .... sincer nu vad vreo grupare terorista sa spuna : oo romanii uite, au construit reactoare nucleare ... hai sa producem isterie panica si teroare .. le darama reactoarele cu neste miguri sau cu .. cu ce dracu ar trebui sa fure abioane de la air france sau alte alea si sa "sboare" cu ele pana aici la noi .. sincer prea mult de munca si prea SF...


Canada Italia si alte tari dupa cum spunea se apuca de constructia acestor modele de reactoare....

NU neg ca enjergia eoliana si cea hidrodinamica ar putea tine cateva orase sau zone la noi in tara dar prea putin ... de ce sa nu avem parte de curent ieftin si pt toti de ce sa ne cacam pe noi doar pentru ca Grean peace spune ca vom suferi mutatii sau ce cacat au spus ei ... suntem aceleais oi oarbe conduse in ce directie bate vantul ...

ma repet .. sau nu inca ... am terminat ....


That is all from me Jefafa... hope they crap with hot souce ... have a nice day ... v-am pupat pe portofel ....

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Mass!
Nuclearu e cam singura industrie care mai functioneaza in tara asta. ar trebui sa existe si o grupare pro-nuke pentru ca deobicei oamenii care fac treaba si produc energia asta nu au timp de pierdut cu maimutele de la GP, de fiecare data cand li se mai nazare ceva.
Adevarul din spatele acestui tam tam este ajutorul de stat dat pentru unitatile 3 si 4, in timp ce nimeni nu investeste in eolian de exemplu. GP a depus plangere la Consiliul European pe problema asta, zicand e e ilegal acest ajutor de stat. Nu stiu cine e mai corupt, statul sau GP, cert e ca e important sa se faca reactoarele astea pana nu se plictisesc investitorii de noi.

Andreea G. spunea...

Nu vad care e problema cu cel care a redactat stirea. Unu la mana pentru ca e preluata de la alt trust de presa (respectiv NewsIn) si doi la mana pentru ca e redactata foarte corect si impartial. A scrie o stire nu inseamna a iti spune parerea, ci a reda faptele pe care le-ai primit ori din comunicatul de presa trimis de organizatia in sine (aici Green Peace), ori din cercetarile pe care le-ai facut si informatiile pe care le-ai primit de la purtatorul lor de cuvant/ reprezentantul organizatiei. In niciun caz nu vei vedea judecati de valoare sau pareri subiective in vreo stire, mai ales una de teapa Hot News. Pentru ca vrei, nu vrei, e un nume onorabil si cu o reputatie nu de ieri, de azi.
Si daca vrei iti fac si analiza pe stire, cu toata teoria pe care o stiu si-ti infirm toata ipoteza cu "jurnalistii de la chitila" sau ce ziceai tu acolo.
Chiar daca e pe langa subiect, eu mi-am zis oful. Sper sa nu te superi pe mine, dar mai stiu si eu cate ceva si stii ca nu ma pot abtine.

Damian spunea...

iti inteleg punctul de verede ... si sa ma explic de ce am vb asa despre domnul jurnalist ...
Fustrarea mea vine de la faptul ca 1 e jurnalist ... prima lui greseala .. a ales o meserie care nu o poti fae ( la noi in tara cel putin ) ... nu iti duci la bun sfarsit cariera ...
2 e tipul de om care accepta ce i se spue sa scrie ...
NU e singurul in acea situatie ... is uras faptul ca s-a ajuns aici .. sa plecam capul sa scriem ce rahat ni se serveste ... si sa stam cu pieptul sus, sa fim mandri de ceea ce am realizat .

si nu numai ziarele , online sau pe hartie, ci toata media si celelalte domenii de activitate ... tu ca om care produci .. ( servicii sau obiecte palpabile 0 depinzi de un salariu si daca nu faci cum ti se canta iti ia altul locul si el danseaza mai mult si pe mai putin ca tine pt ca altfel nu intra in randul lumii...

si in final ce ma roade cel mai tare e ca daca scuipi impotriva curentului e mai rau decat sa stai in rahat. si ce ramane de decat sa stai sa putrezesti si sa faci asa cm face lumea sa nu te zbati prea tare caci altfel ti se taie macaroana .. dar cat esti tanar te tine mama tata nu ai griji nu stii cat e de greu sa muncesti si sa faci cica o meserie care iti plae si sa ajungi sa vezi ca e o manarie .... m-am cam abatut de la ce spuneam :)) dar concluzia e ca sunt suparat pe el ca nu are coloana vertebrala ... dar hei e jobul lui ... la un site de cacat .. au mai dat-o in bara de mai multe ori .. cred ca angajeaa Giboni aia acolo...